Alla inlägg under november 2009

Av M - 4 november 2009 19:00

En läkare ringde mig idag, för läkaren jag var hos sist är ledig & hon pratade lite med mig osv.. Sen sjukskrev hon mig den sista tiden av praktiken, så praktiken tar jag igen till sommaren istället. Kontakt med läraren var det igår & idag mailade jag henne hur det gått & hon får kopia på intyget när vi är där.. Så fick jag åka ner till vårdcentralen & hämta det i receptionen. På vägen hem hade det börjat snöa =) hihihi.. Känns lite trist att behöva vara sjukskriven, men nu har jag möjlighet att få upp b12 värdet ordentligt, även om det kommer ta tid så kommer det inte vara så lågt hoppas jag.

Av M - 4 november 2009 11:30

… en del människor ibland!! De gnäller över att de är rädda för att få svininfluensan osv, men ändå springer de ute & jobbar när de är förkylda :S av vilken anledning? Det innebär ju att de själva smittar andra! Och har man feber så ska man ju stanna hemma! Nu är det vaccinationstider & många ska ta vaccinationen, många ska inte! Och jag förstår dem faktiskt, det är ett vaccin som är framtaget på mindre än ett halvår, ett vaccin brukar ta flera år att ta fram & testa, de vet ju inte ens alla biverkningar det kan ge osv.. Vaccinet kan ju göra en sjukare än svininfluensan själva & varför ber de inte folk vaccinera sig mot vanlig influensa som är lika farlig? Vaccinet kan ge biverkningar som hjärtstillestånd, andnöd, dödsfall, hudrodnader, feber osv. Man kanske inte ska tro allt som skrivs i tidningarna men man ska inte heller ignorera det, inte när de inte ens själva vet vad för biverkningar det finns av vaccinet. Jag är mycket medveten om att svininfluensan kan vara allvarlig, men jag har fortfarande inte bestämt mig än! Det kan ju lika bra vara så att man redan haft den då man legat förkyld men att den inte var så allvarlig på en. Det är något man inte vet. Ingen i min familj tänker ta vaccinet, de vänner jag umgås med tänker inte ta den heller.. Jag är fortfarande rätt osäker, men har lite tid på mig att fundera!
Nu handlade inte inlägget om svininfluensan utan om de som inte håller sig hemma när de är förkylda osv.. Vet de om att det är influensa tider nu & att det finns risk att de smittar andra? Strunt samma! Jag låg riktigt förkyld i 1,5 vecka i Sep, det räcker, jag vill inte må så igen för det var rent ut sagt jobbigt!! Hög feber, näsan & ögonen rann, ont i halsen, sängliggande osv.. Nej, det ska jag hålla mig undan ifrån nu!! Har inte tid att bli sjuk, det räcker minsann med sjukdomen jag har.. Och jag vet även att det kan va svårt p.g.a jobb osv att stanna hemma, men de råder alla att stanna hemma när de är sjuka..!! Är man smart håller man sig undan förkylningar ;P hehe.. Nu ska inte jag gnälla mer, det lär dyka upp senare igen..

Av M - 3 november 2009 20:45

Jag ville duscha, för andra gången idag, var på väg in & allt, men vad inträffar, satan vad kallt vatten ;( vart är varmvattnet??? Jag kan inte duscha i kallt vatten juh, det går bara inte! Aja, får duscha imorgon bitti istället, har ju ändå redan duschat en gång idag, så det gör inte så mycket ;P men ändå, det kanske bara är kallt vatten för stunden, men jag orkade inte vänta.. Så jag sätter mig här & bloggar lite istället ;D


Och GRATTIS till syrran som idag fyller 30 ;)

Av M - 2 november 2009 22:30

Det har varit sådär med magen hela dagen, jag lyckades äta lite nudlar som smakade ”apa” & en apelsin, så jag har i alla fall fått något i magen, trots att jag mår rätt illa :S får hoppas det onda försvinner över natten, men jag förstår inte varför jag är så yr bara jag står upp, även emellanåt när jag sitter upp :S jag förstår inte det!! Det känns som att jag ska svimma, blir vit som ett spöke.. Nej usch detta är jobbigt rent ut sagt. Läkaren sa att jag hade B12 brist, ska man må så här hela tiden då?? :S & hur länge ska detta pågå egentligen… Tröttsamt!! För jag orkar inte med det jag brukar göra, kan nästan bara ligga ner, ena minuten fryser jag, nästa minut är jag varm osv… Jag orkar snart inte med det längre, jag vill såå gärna klara av min praktik, inte må så här mer!!! Nu ska jag strax sova i alla fall, hoppas på att må mycket bättre imorgon =)

Av M - 2 november 2009 12:00

Ni får ursäkta språket – men usch fy som in i helvete vilken natt det har varit ;( jag vill aldrig mer uppleva det…!!! Då slänger jag mig hellre i väggen ;P hahaha..

Det är tur att det är min lediga dag, magen känns som den ska explodera, bara jag rör vid magen får jag panik, jag vet inte vad jag ska göra & jag kan inte heller få ner en mat bit, då mår jag illa, fick spotta ut biten av mackan för jag kände obehag när jag skulle äta den ;( jag vill fan inte ha det så här! Ja, jag har riktigt låg vitamin B12 brist, jag tar medicin för det nu, men ska det vara på detta viset hela tiden?? Jag menar, jag har en praktik som jag måste orka med, jag är så jävla rädd för att jag ska ramla ihop igen eller något.. Varför drabbas jag?? Jag har problem med mat, men den senaste veckan har det faktiskt börjat gå bra att äta, det går sakta men säkert, det får ta den tiden det tar, men det är på rätt håll.. När allt går bra så ska magen göra så här med mig, vad har jag gjort för att förtjäna detta?? Hatar det!!!
Får se om en stund om jag kanske kan lyckas äta något i alla fall.. Jag gör vad som helst för att slippa må så här idag!!

Av M - 1 november 2009 22:00

Idag tvättade jag nere i källaren, för maskinen på våningen är sönder. Min tid var 16-20, när jag kommer ner står dörren öppen & tvätt i den ena maskinen & tvätt i torktumlaren :S där var ändå 22 min kvar av maskinen, varför gör man så? Jag menar, om man nu tvättar så sätter man upp sin kolv (vet ej hur det stavas).. Men man tvättar inte på andras tider.. Andra gången jag var nere hade de tagit kläderna i torktumlaren, men det i ena maskinen var kvar.. Jag struntade i det, tvättade i den andra maskinen & la in kläderna i torktumlaren, vet ni vad jag gjorde sen? Jo jag satte vår kolv (fortfarande stavning osäkert) på dörren, eftersom det var min tvättid.. Hahaha, kanske lite elakt men det var mycket för att ingen ska komma in & kunna sno mina kläder.. När jag var klar vid 20 tiden så var dörren öppen som vanligt, undra om de tänker på att de har kvar i maskinen?? Det fanns inget vem som tvättade innan så det var lite omöjligt att veta vem det var juh…

Av M - 1 november 2009 12:15

Något som gör mig irriterad, är personer som super sig fulla & sen ringer de fyllesamtal till en mitt i natten när man faktiskt försöker sova, vad är meningen? Brist på underhållning i festandet? Eller är det ren jäkelskap? Fast det är klart, personen kanske har druckit så mycket att han/hon inte vet vad han/hon gör.. Förstår inte vitsen med att ha det så, helg efter helg..!! Jag själv festade mycket som tonåring, men jag dricker aldrig så mycket att jag blir full, för att sedan göra bort mig, göra något man ångrar osv.. No thanks! Det klarar jag mig utan! Nu vet jag vem personen är som ringde mig inatt, ska säga till henne när hon har vaknat & nyktrat till eller något! De kanske tycker det är skoj, men det gör inte den som sover!!

Ovido - Quiz & Flashcards