Alla inlägg under november 2009

Av M - 10 november 2009 00:15

… med mig :S tänka sig, jag som alltid undvek att prata i telefon, pratar faktiskt i telefon (: blir ni förvånade?? hihi.. Men det är sant.. Okey, jag pratar inte i timmar, men jag undviker inte det i alla fall & det är något jag är glad för. Ibland kan det vara lättare att prata per telefon än att ta något på sms, även om jag är en person som gärna pratar face to face, så går det bra när det inte finns möjlighet att ses.. Ni ser, allt ger framsteg till slut..!! Tack för samtalet gumman, det värmde  & det fick mig att tänka efter lite (: beslutet ska ju fattas innan slutet av veckan & jag tvekar fortfarande en del.. Det som nästan hindrar är att min födelsedag kommer emellan, det är bara det att jag inte vill va ensam den dagen, vilket jag kommer att vara om jag beslutar mig för att tacka ja.. Jaha, vad gör man när man har beslutsångest??

Av M - 9 november 2009 13:45

Gaaaahhh vad jag avskyr Comviq just nu…!!!! Om det inte strular med att sms inte kommer fram, så kommer de fram blanka utan text i, eller så funkar det varken att ta emot eller ringa ett samtal :( detta är minsann inte första gången & jag är rätt irriterad på det.. Jag har hört att Comvig har mycket driftstörningar nu osv, men man vill ändå att det ska fungera som normalt.. Man betalar ju för det!! Jag har ett tag funderat på att flytta bort mitt nummer från Comviq, men samtidigt förlorar jag på det.. De jag skickar sms till har just comviq, de flesta iaf & då är det gratis för mig, likaså att ringa, bara uppkopplingsavgiften kostar, men sen är det irriterande när det inte funkar.. Man vill juh kunna läsa vad andra skriver i smsen.. Och nej, det är verkligen inget fel på min telefon, den funkar perfekt & allt så.. :)

Av M - 8 november 2009 23:15

F.o.m nästa vecka händer det en hel del att se framemot ;D yey!! Jag tänker inte tjata på folk, tänker inte tvinga någon, men eftersom alla alltid är upptagna, är det lönt & fråga om någon vill spendera lite tid med mig?? Okey, jag kanske lät lite negativ där, men sanningen är ju att alla alltid är upptagna ;( men jag tänker ta vara på all tid, man vet aldrig vad som kan hända så varför gå miste om något som man kanske ångrar sen?? Ta ingenting för givet!!!!


Ludvika, motorcykellucian, baka pepparkakor/lussebullar osv, gå istan när det närmar sig jul, mysiga kvällar när kylan kommer, knasigheter, jul på tivoli i köpenhamn, jul, nyår osv är en del av det man har att se framemot!! Och så hoppas jag på att få träffa killen jag tycker om lite mer ;) man kan ju alltid hoppas! Skulle va härligt att få spendera mer tid tillsammans med honom & göra saker osv, you name it ^^ gillar att träffa personen jag tycker om, det säger så mycket mer & det är ju det man verkligen vill när man tycker om någon! Och sen kommer ju syrran & lille Jamie över några dagar i Dec med ;D yey!!


Men som jag nämnde, jag har tröttnat på bortförklaringar, har folk inte tid att umgås med mig, så får de skylla sig själva, men de behöver inte räkna med att jag kommer finnas kvar, jag vill inte lägga ner tid & energi på de som alltid är upptagna, då finns det de som förtjänar min uppmärksamhet ännu mer ;D nu är det även upp till de, inte bara mig.. Men att strunta i en person, nästan aldrig ses, hör knappt av sig osv gör att man kan förlora den personen!!


Nu ska jag faktiskt inte låta så negativ, det finns faktiskt de i mitt liv som verkligen finns där, som inte sviker & som tar sig tiden osv.. Okey, ibland önskar jag faktiskt att jag kunde träffa någon av de lite mer, men det kanske blir bättre med tiden?? =) Känn er inte träffade, de som jag nämner (även om jag inte säger namn) har jag redan sagt ifrån till, så det är helt enkelt upp till de själva..  


Suck, varför känns det så här bara för att man råkar vara sjukskriven?? Är det tristessen som tar över?? Jag vet att jag måste vila, börja äta, ta tabletterna så de ger effekt, men det är inte speciellt kul för dagarna blir oftast rätt långtråkiga!! Strunt samma, tiden springer iväg snabbt så ;D därför jag vill ta vara på all tid jag kan få, jag vill inte ha det samma som jag hade förra året.. Då blir jag rätt så ledsen ;(

Av M - 7 november 2009 00:45

…. Manella är uttråkad!!! Hjälp, vad fasiken ska man hitta på. Här är det tyst för de sover, eller lillebror är vaken men kollar på film & jag orkar inte se mer film denna kväll.. Jag bara sitter här & babblar i bloggen, jag är lite rädd för att somna :S vad som ska komma upp i tankarna när jag sover! Ja, vem vet! Jag antar att jag kan blogga vidare, men tror nog att jag snart kommer tvinga mig till att somna.. =) för sömn lär jag behöva..

Av M - 6 november 2009 22:45

Det är en stor sak som tynger mig just nu, de tankar & känslor kring den saken dyker upp ibland, det är sällan, men det händer ;( jag har gått vidare, men det är något som alltid kommer följa med mig livet ut..!! Och det är när saken tynger mig som jag behöver någon som mest att prata med, någon som klarar av att höra på & som inte hela tiden säger hur synd det är om mig… Jag måste ha gjort något som förtjänade det i de tre åren när jag var mindre..!! Jag tänker inte ta på mig skulden, innerst inne vet jag att inget av det är mitt fel, jag kan inte hjälpa att det finns sinnessjuka människor som gör något sådant, speciellt inte mot ett barn! Det är ytterst få som vet om detta, därför vet jag inte vem jag kan vända mig till ;( detta är liksom inget jag kan prata om på tele/sms/msn osv.. Men jag skulle behöva få prata med någon, jag hatar att hålla det inom mig, det räcker med att jag byggde upp en mur & gömde det inom mig i alla dom åren, det gjorde det bara värre, för när det väl kom fram så, ja det slutade rätt så illa.. Lite skönt var det att få skriva av mig, även om jag inte kunnat skriva om just det jag behöver få ur mig, så känns det lite bättre.. Om jag bara visste vem jag kunde vända mig till, vem som orkar lyssna & som kan försöka förstå & inte bara nicka fram & tillbaka typ..!! Att jag ibland har svårt att lita på folk, att det finns ytterst få som jag verkligen litar på gör inte alltid det lättare! Jag ska inte ligga & tänka på detta när jag ska sova, då kommer jag bara sova oroligt ;( visst, jag har gått vidare med mitt liv & lagt det bakom mig, men något sådant blir man aldrig av med, det föjer med som ett ärr livet ut, det är den jävla idioten som sett till att jag har det så.. Det tar en massa energi att hata en person, därför hatar jag inte någon oavsett hur mkt den gjort mig illa osv, däremot avskyr jag såna människor & jag kommer aldrig kunna förlåta en sådan person & jag vill inte ha en sån person i mitt liv.. Inte en chans! Han kom undan medan jag får leva med det.. Varför?? Jaja, detta tynger mig denna kväll & jag vill bara att det försvinner.. Fy satan vad skönt att detta inträffar så sällan, att jag påminns om det, annars hade jag varit galen vid det här laget.. Jag försöker tänka på annat istället, det har funkat tidigare, då kanske det funkar ikväll också. Så, då har man skrivit av sig lite också denna natt.. Ska få tag på någon jag kan prata med om det, för det är något jag behöver.. Okey, kanske inte inatt men under helgen..!!!

Av M - 5 november 2009 23:15

 

Det är nyårsafton och festligheterna har börjat ombord på lyxkryssaren Poseidon i norra Atlanten. Fartygets gäster samlas för att fira det nya året i den magnifika danssalongen. Men en monstervåg är på väg rakt emot dem. Vågen kastar fartyget våldsamt till babord innan det kantrar och rullar runt med kölen uppåt. Passagerare och besättning krossas eller sugs ut i havet när vattnet rusar in. Kvar finns ett par hundra överlevande som kämpar för livet tills räddningen kommer.


Filmen var okej att kolla på i brist på annat, orkade inte bada så länge för magens skull, vill inte riskera något denna kväll, vill kunna sova hela natten! Intressant & se hur några stycken kämpade för att överleva & ta sig ut i en båt som inte var på rätt håll..!! Jag vet inte själv hur jag reagerat om jag varit där, jag hade nog haft panik i början, men hade gjort allt för att hjälpa till & för att överleva. Inte hade jag velat dö på ett sådant sätt.. Filmen var lite trist vid vissa tillfällen, men finns det inget annat så går den att se på.. Tänk att en sån våg kan välta ett så stort kryssningsfartyg! Jag tänker inte säga mer om filmen om det finns någon som inte sett den.. Jag skulle faktiskt vilja åka på kryssning, men förhoppningsvis en som man kommer fram oskadd på ;P haha..

Av M - 4 november 2009 23:45

Jag tror att de flesta redan har hört om Per-Anders Pettersson som såg en kvinna bli överfallen av en man. Han tog sin domkraft & slog till gärningsmannen, han räddade kvinnans liv. Några dagar senare blev Per-Anders misstänkt för brott, för att mannen han slagit med domkraften låg på sjukhuset med skallskador. Han dömdes till ett års fängelse för grov misshandel & till att betala 50 000 kr i skadestånd, både i tingsrätten & hovrätten. Och han som överföll kvinnan fick bara villkorlig dom.


Men hur sjukt är inte rättssystemet i Sverige??? Varför ska han få fängelse & betala skadestånd, han räddade ju kvinnans liv, han är en hjälte juh!! Kvinnan mår bra tack vare Per-Anders, vem vet hur det gått för kvinnan om inte han varit där? Det är sjukt hur dom dömer folk, ska man inte kunna hjälpa någon som råkar illa ut, utan att behöva hamna i fängelse för det?? Jävla lagar vi har i Sverige ;( hur fasiken tänker domaren egentligen?? Ska man inte alls få försvara sig utan att man själv åker dit på det?? Man blir bara såå irriterad över att höra sånt här inträffa.. Suckar!!
Släpp Per-Anders fri & sätt dit den andra mannen istället!!


Nu har jag dock bara läst det som står i tidningarna & vi alla vet att tidningarna kan utelämna saker som man kanske borde ha läst osv… En del säger att Per-Anders förtjänar sitt straff, men då borde fan den andra också få fängelsestraff, för det är fan inte rätt att överfalla någon annan!! Men hur kul är det att bli överfallen eller slagen & det är någon människa i närheten som bara ser på utan att göra något?? Jaja, jag vet som sagt inte hela situationen, orkar inte läsa igenom hela domstolsbeslutet eller så..


Tänk om det var någon ni kände eller ni själva som var i situationen, skulle ni vilja att folk bara stod & såg på, eller skulle ni vilja att det fanns någon som ingrep för att hjälpa er?

Av M - 4 november 2009 22:00

Det hände en liten olycka på bussen på vägen hem, precis i rondellen nere vid Hålsjö.. Men det är föräldrarnas eget fel. När chauffören svängen hörs en duns, barnvagnen ramlade bakåt, pojken i vagnen slog huvudet. Handtaget på vagnen fastnade i dörren & de försökte få loss vagnen, istället för att ta upp ungen istället.. Chauffören stannade intill vägen & öppnade dörrarna & gick för att fråga hur det gick.. Min mamma som själv varit bussförare sa åt henne att vagnen ska stå med bussens färdriktning & spännas fast, inte som hon hade satt vagnen.. Sen skulle mamman känna om pojken fått en bula, så känner hon utanpå mössan :S min mamma sa till henne att han nog mest var chockad, skulle han börja kräka osv så skulle de åka in med honom, annars var det ingen fara!! Ja, men det är faktiskt inte chaufförens fel, ställer man barnvagnen fel eller konstigt & jag menar, det var jätte enkelt att den trillade bakåt igen.. På nästa hållplats skulle vi i alla fall av..

Ovido - Quiz & Flashcards